Ο βασιλιάς Κάρολος φορούσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες σε τετ α τετ με τον Σούνακ

Ο βασιλιάς Κάρολος φορούσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες σε τετ α τετ με τον Σούνακ

Αν και ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, η κίνησή του εκλαμβάνεται από ορισμένους αναλυτές ως «έμμεση τοποθέτηση»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφάνιση με την ελληνική σημαία έκανε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ εμφανίστηκε την Παρασκευή φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη διπλωματική ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στη βρετανική και την ελληνική κυβέρνηση. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε μάλιστα και μια συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, όπου ο βασιλιάς Κάρολος φορούσε τη γραβάτα, όπως και στην καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία της συνόδου της COP28 για το κλίμα.

Αν και ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, η κίνησή του εκλαμβάνεται από ορισμένους αναλυτές ως «έμμεση τοποθέτηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο και μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία. Είναι μια γραβάτα που έχει επιλέξει στο παρελθόν σε περιστάσεις.

Η Λόρα Κούνσμπεργκ του BBC σχολίασε σχετικά: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Η Daily Mail επεσήμανε ότι, ο ελληνικός Τύπος δεν άφησε τις φωτογραφίες αυτές ασχολίαστες ισχυριζόμενος ότι η στυλιστική επιλογή αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια «χειρονομία υποστήριξης» προς την Ελλάδα και τον αγώνα που πραγματοποιεί για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που αφαιρέθηκαν βίαια από τον Λόρδο Έλγιν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT