Ρωσία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η ανατίναξη τρένου σε σήραγγα

Ρωσία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η ανατίναξη τρένου σε σήραγγα

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί κάτω από το τρένο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανακριτικές αρχές κατέληξαν ότι το τρένο στο οποίο προκλήθηκε προχθές πυρκαγιά στη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα της Ρωσίας, ανατινάχθηκε σε μια «τρομοκρατική ενέργεια» από άγνωστης ταυτότητας άτομα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

Ουκρανική πηγή δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πυροδότησε τα εκρηκτικά στη σιδηροδρομική σήραγγα στη Σιβηρία επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί τη διαδρομή για στρατιωτικούς εφοδιασμούς.

Η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, γράφει ότι μια ποινική υπόθεση άνοιξε για το εν λόγω περιστατικό, στο οποίο επλήγη μια εμπορική αμαξοστοιχία που κινούνταν μέσω της σήραγγας Σεβερομάϊσκι στην περιοχή της Μπουριάτιας, που συνορεύει με τη Μογγολία. Η σήραγγα μήκους 15,3 χιλιομέτρων που βρίσκεται στην κεντρική σιδηροδρομική αρτηρία Μπαϊκάλ -Αμούρ είναι η μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγας της Ρωσίας, εξαιρουμένων των υπόγειων σηράγγων των αστικών μέσων σταθερής τροχιάς.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί κάτω από το τρένο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant. Δεν υπήρξαν θύματα. Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ΑΠΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν η σιδηροδρομική διαδρομή χρησιμοποιείται για στρατιωτικές προμήθειες.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι το τρένο σταμάτησε όταν εντοπίσθηκε να βγαίνει καπνός από μια δεξαμενή με ντίζελ. Ανέφερε επίσης ότι η κυκλοφορία άλλαξε πορεία, αυξάνοντας μερικώς τη χρονική διάρκεια της διαδρομής, αλλά οι μεταφορές δεν διακόπηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή