ΗΠΑ: Γιατρός γερουσιαστής έσωσε συνάδελφό του με λαβή Χάιμλιχ

ΗΠΑ: Γιατρός γερουσιαστής έσωσε συνάδελφό του με λαβή Χάιμλιχ

Η λαβή Χάιμλιχ είναι τεχνική πρώτων βοηθειών για τη διάσωση ενός ατόμου που κινδυνεύει από πνιγμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερουσιαστής Τζόνι Ερνστ από την Αϊόβα ευχαρίστησε την Πέμπτη τον συνάδελφό της Ραντ Πολ από το Κεντάκι που της έκανε τη λαβή Χάιμλιχ καθώς πνιγόταν κατά τη διάρκεια γεύματος στη Γερουσία.

Δημοσιογράφος του Politico μετέδωσε την είδηση στο X γράφοντας ότι η Τζόνι Ερνστ ήταν καλά στην υγεία της. Η Ερνστ χρησιμοποίησε γρήγορα το περιστατικό ως αφορμή για να τα βάλει με τους Δημοκρατικούς, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν μπορώ παρά να πνίγομαι από τις woke πολιτικές που μας επιβάλλουν οι Δημοκρατικοί. Ευχαριστώ, Dr. @RandPaul!»

Η Eρνστ δεν είναι η πρώτη γερουσιαστής που χρειάστηκε τη λαβή κατά τη διάρκεια γεύματος στην Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια. Το 2018, η Κλερ Μακάσκιλ, Δημοκρατική γερουσιαστής από το Μιζούρι σώθηκε από τον συνάδελφό της Τζο Μάντσιν.

Η λαβή Χάιμλιχ είναι τεχνική πρώτων βοηθειών για τη διάσωση ενός ατόμου που κινδυνεύει από πνιγμό εξαιτίας απόφραξης του αναπνευστικού του σωλήνα από ξένο σώμα.

Επινοήθηκε από τον Αμερικανό χειρουργό Χένρι Χάιμλιχ ο οποίος την παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα το 1974. Βασίζεται στη χρήση του αέρα του θώρακα του ασθενή, με την πρόκληση βήχα, για την απομάκρυνση του αντικειμένου που προκαλεί την ασφυξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή