Από τη Φλωρεντία ξεκίνησε την εκστρατεία της η άκρα Δεξιά, με σύνθημα το «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή»

Από τη Φλωρεντία ξεκίνησε την εκστρατεία της η άκρα Δεξιά, με σύνθημα το «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή»

Πολιτικοί που ανήκουν στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) συγκεντρώθηκαν χθες σε μεσαιωνικό κάστρο της Τοσκάνης, ενώνοντας τις φωνές τους ενόψει των ευρωεκλογών του 2024, με σύνθημα το «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις ευρωεκλογές του 2024 μπορεί ακόμη να μας χωρίζουν χρονικά έξι μήνες, ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς ξεκίνησε χθες από τη Φλωρεντία ανεβάζοντας ψηλά των πήχυ των εκλογικών της προσδοκιών.

Πολιτικοί που ανήκουν στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) συγκεντρώθηκαν χθες σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Τοσκάνης, ενώνοντας τις –ευρωσκεπτικιστικές σε μεγάλο βαθμό– φωνές τους μπροστά σε ένα κοινό από περίπου 2.000 παρευρισκομένους.

Κεντρική θέση μεταξύ αυτών κατείχε, ως οικοδεσπότης, ο νυν αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Υποδομών και ηγέτης της ιταλικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

«Μια άλλη Ευρώπη, χωρίς σοσιαλιστές επικεφαλής, είναι εφικτή και αναγκαία», διακήρυξε ο Σαλβίνι, θέτοντας ως στόχο την εκλογική ενίσχυση των δυνάμεων που ανήκουν στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID).

Η εν λόγω ομάδα είναι σήμερα η έκτη μεγαλύτερη στην Ευρωβουλή (με 62 έδρες από τις συνολικά 705) και θέλει να γίνει, μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές, η τρίτη μεγαλύτερη κάτω από τους Σοσιαλιστές και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω ομάδα ανήκουν κόμματα όπως είναι εκείνα του μεγάλου νικητή των τελευταίων ολλανδικών εκλογών Χερτ Βίλντερς, της Μαρίν Λεπέν, η οποία ανεβαίνει δημοσκοπικά στη Γαλλία, του Α. Βεντούρα στην Πορτογαλία (η παράταξη Chega), της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) κ.ά. Ο Βίλντερς και η Λεπέν δεν έδωσαν ωστόσο το «παρών» χθες στη Φλωρεντία δίπλα στον Σαλβίνι, γεγονός το οποίο μπορεί να οφείλεται και σε μεταξύ τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς, όπως λέγεται. 

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή