Γαλλία – επίθεση στο Παρίσι: Ομολογία «αποτυχίας» από τον υπουργό Εσωτερικών

Γαλλία – επίθεση στο Παρίσι: Ομολογία «αποτυχίας» από τον υπουργό Εσωτερικών

«Υπήρχε ανεπάρκεια στην ψυχιατρική του παρακολούθηση, οι γιατροί θεώρησαν ότι πήγαινε καλύτερα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, αναφερόμενος στον 26χρονο δράστη της φονικής επίθεσης του περασμένου Σαββάτου.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν παραδέχτηκε σήμερα ότι υπήρξε «προφανώς αποτυχία» αναφορικά με την «ψυχιατρική» παρακολούθηση του δράστη της θανατηφόρας επίθεσης με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου.

«Υπήρχε ξεκάθαρα ανεπάρκεια στην ψυχιατρική του παρακολούθηση, οι γιατροί θεώρησαν πολλές φορές ότι πήγαινε καλύτερα», δήλωσε ο υπουργός στο κανάλι BFMTV.

Ο δράστης, Αρμάν Ρατζαμπούρ-Μιγιαντοάμπ, ένας 26χρονος Γαλλοϊρανός, ήταν ήδη γνωστός στις γαλλικές Αρχές και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας. Συνελήφθη μετά την επίθεση που άφησε έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής που σκότωσε έναν νεαρό Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί το 2018 σε πέντε χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας στην επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς, δυτικά του Παρισιού.

Ήταν καταγεγραμμένος από τις Αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής και είχε τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή