Ινδία: Περιμένοντας τον κυκλώνα

Σχολεία και γραφεία κλείνουν και χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνουν παράκτιες περιοχές καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας "Μιτσάουνγκ".

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές στη νότια Ινδία έδωσαν εντολή να κλείσουν σήμερα σχολεία και γραφεία επιχειρήσεων, να σταματήσουν οι πτήσεις και να εκκενωθούν παράκτιες περιοχές, καθώς αναμένουν την έλευση κυκλώνα.

Ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ αναμένεται να φτάσει στην ακτή του νότιου ινδικού κρατιδίου Άντρα Πραντές αύριο το πρωί, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Οι Αρχές του Άντρα Πραντές και του γειτονικού Ταμίλ Ναντού βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, απομακρύνοντας χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στις παράκτιες περιοχές ενώ παράλληλα εκδόθηκαν προειδοποιήσεις και για τους αλιείς να μην βγουν στη θάλασσα.

Τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν πλάνα από αυτοκίνητα που πλέουν στα νερά που έχουν πλημμυρίσει δρόμους της Τσενάι, πόλης σχεδόν 7 εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσας του Ταμίλ Ναντού.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να μην γίνουν σήμερα πτήσεις στο αεροδρόμιο της Τσενάι.

Το υπουργείο Βιομηχανίας του Ταμίλ Ναντού, που αποτελεί κατασκευαστικό κόμβο και φιλοξενεί μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών και αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν μόνον εταιρείες τροφοδοσίας βασικών ειδών.

Τα σχολεία, τα κολλέγια, τα γραφεία και οι τράπεζες θα είναι κλειστές σήμερα και αύριο, Τρίτη, σε τουλάχιστον τέσσερις περιοχές του Ταμίλ Ναντού λόγω των καιρικών συνθηκών, αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

Σε τμήματα του Άντρα Πραντές είναι πιθανόν να πέσει βροχή άνω των 200 χιλιοστών τις επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας.

Στο Άντρα Πραντές, οι Αρχές απομάκρυναν σχεδόν 7.000 ανθρώπους από τις εστίες τους σε οκτώ παράκτιες περιοχές και ετοιμάζονται να απομακρύνουν συνολικά 28.000, ανάλογα με την πορεία που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας και την σφοδρότητά του, διευκρίνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων του κρατιδίου.

Στο Ταμίλ Ναντού οι αρχές κήρυξαν δημόσια αργία σε τέσσερις παράκτιες περιοχές και ζήτησαν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τις οικίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT