Νέα μέτρα για τη μείωση της μετανάστευσης στη Βρετανία

Νέα μέτρα για τη μείωση της μετανάστευσης στη Βρετανία

Οι ετήσιες αφίξεις μεταναστών στη χώρα έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ πέρυσι, αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος είχε υποσχεθεί μείωσή τους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει αλλαγές στη μεταναστευτική της πολιτική σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι ετήσιες αφίξεις μεταναστών στη χώρα έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ πέρυσι, αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος είχε υποσχεθεί να τις μειώσει.

Ο εκπρόσωπος του Σούνακ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά πως η μετανάστευση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και πρέπει να μειωθεί «σημαντικά».

Αυστηροποίηση μέτρων

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι θα παρουσιάσει στο Kοινοβούλιο, αργότερα σήμερα, «λεπτομερώς περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της μετανάστευσης και τον τερματισμό καταχρήσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Η ετήσια μετανάστευση προς τη Βρετανία έφτασε το ρεκόρ των 745.000 αφίξεων πέρυσι και έκτοτε παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας την πολιτική πίεση στον Σούνακ ενόψει των εκλογών, το επόμενο έτος.

«Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί, πρέπει όντως να μειωθούν σημαντικά και βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που έρχονται, ιδίως οι εξαρτώμενοι, δεν συμβάλλουν στο εργατικό δυναμικό με ουσιαστικό τρόπο», σημείωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή