Η Βαρσοβία ζητεί την επαναφορά των ευρωπαϊκών περιορισμών για τους Ουκρανούς οδηγούς φορτηγών

Η Βαρσοβία ζητεί την επαναφορά των ευρωπαϊκών περιορισμών για τους Ουκρανούς οδηγούς φορτηγών

Οι περιορισμοί που υπήρχαν, ήρθησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολωνία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποκαταστήσει το καθεστώς των αδειών που περιορίζει τη διέλευση Ουκρανών οδηγών φορτηγών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, την ώρα που Πολωνοί και Σλοβάκοι οδηγοί αποκλείουν αρκετά συνοριακά περάσματα προς την Ουκρανία.

Οι Πολωνοί οδηγοί άρχισαν να αποκλείουν τα περάσματα από τις 6 Νοεμβρίου ζητώντας από την Ε.Ε. να επαναφέρει το σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι ουκρανικές επιχειρήσεις χρειάζονται άδειες για να λειτουργήσουν εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ. Η απαίτηση όμως για τέτοιου τύπου άδειες καταργήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

«Θα ζητήσουμε με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επαναφορά των αδειών μεταφοράς για τους Ουκρανούς οδηγούς», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε δημοσιογράφους.

Το παράδειγμα των Πολωνών οδηγών ακολούθησαν οι Πολωνοί αγρότες και στη συνέχεια οι Σλοβάκοι οδηγοί φορτηγών. Καταγγέλλουν ότι οι Ουκρανοί συνάδελφοί τους προσφέρουν φθηνότερες τιμές για τις υπηρεσίες τους και ότι μεταφέρουν προϊόντα εντός της Ε.Ε. και όχι μόνο μεταξύ Ε.Ε. και Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή