Ιαπωνία: Νεκρό το πλήρωμα του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey

Ιαπωνία: Νεκρό το πλήρωμα του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey

Οι σοροί πέντε ακόμη μελών του πληρώματος εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey στη δυτική Ιαπωνία την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σοροί πέντε ακόμη μελών του πληρώματος εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey στη δυτική Ιαπωνία την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε η σορός ενός μέλους του πληρώματος. Δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων εντοπισθέντων σήμερα, ανασύρθηκαν επιτυχώς αν και οι ταυτότητές τους πρέπει να επαληθευθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μερικά κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους με ανακλινόμενο ρότορα, που κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης κοντά στο νησί, περισυνελέγησαν από τοπική ακτοφυλακή και ψαράδες και παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο, το οποίο μπορεί να πετάει τόσο σαν ελικόπτερο όσο και σαν αεροσκάφος με σταθερές πτέρυγες, χρησιμοποιείται από τους πεζοναύτες των ΗΠΑ, το Ναυτικό των ΗΠΑ και τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας. Τα πολεμικά αεροσκάφη τύπου Osprey φέρουν έλικες που τους επιτρέπουν την άμεση απογείωση με κάθετο τρόπο.

Με πληροφορίες από Reuters, Κyodo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT