Ε.Ε.: Αρχίζουν οι ενταξιακές συζητήσεις για την Ουκρανία

Ε.Ε.: Αρχίζουν οι ενταξιακές συζητήσεις για την Ουκρανία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να θέσουν επί τάπητος την Τρίτη οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των 27 χωρών-μελών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη των προετοιμασιών μεταξύ των 27 για μια Σύνοδο Κορυφής στις 14-15 Δεκεμβρίου που αναμένεται να αξιολογήσει και να αποφασίσει για τις προοπτικές ένταξης στην Ε.Ε. για την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Βοσνία.

Συγκεκριμένα, στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί το σχέδιο συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Διπλωμάτες και αξιωματούχοι της Ε.Ε. δήλωσαν ότι το αρχικό προσχέδιο επρόκειτο να αλλάξει.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο αναφέρει: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία».

Για τη Γεωργία, ανέφερε ότι η χώρα θα λάβει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. «κατόπιν κατανόησης» ότι η Τιφλίδα εφαρμόζει εκκρεμείς προϋποθέσεις. Για τη Βοσνία, το αρχικό προσχέδιο σημείωνε ότι το μπλοκ ήταν «έτοιμο να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσης με τα κριτήρια ένταξης».

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή