Αρμενία: «Σκοτώθηκε στρατιώτης από πυρά του αζέρικου στρατού»

Αρμενία: «Σκοτώθηκε στρατιώτης από πυρά του αζέρικου στρατού»

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον μιας αρμενικής θέσης μάχης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας της Αρμενίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από δυνάμεις του αζέρικου στρατού, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών του Καυκάσου. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον μιας αρμενικής θέσης μάχης στο Μπαρτζρούνι», στη νοτιοδυτική Αρμενία, κοντά στα σύνορα με τον θύλακα του Αζερμπαϊτζάν, Ναχιτσιβάν, και ένας Αρμένιος στρατιώτης «τραυματίστηκε θανάσιμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Αμυνας, συμπληρώνοντας πως διενεργεί έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 14:35 τοπική ώρα (13:35 ώρα Ελλάδας).

Το περιστατικό σημειώνεται καθώς η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν εκ νέου συζητήσεις την περασμένη Πέμπτη για την οριοθέτηση των κοινών συνόρων τους, σε μια περίοδο που οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ αυτών των κρατών βρίσκονται στάσιμες.

Μπακού και Eρεβάν έχουν εμπλακεί εδώ και δεκαετίες σε εδαφική σύγκρουση για τo Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίo το Μπακού κατέλαβε τον Σεπτέμβριο έπειτα από μια αστραπιαία επίθεση κατά των δυνάμεων των Αρμένιων αυτονομιστών. Σχεδόν ολόκληρος ο αρμενικός πληθυσμός της περιοχής, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από τους 120.000 κατοίκους της περιοχής, κατέφυγαν έκτοτε στην Αρμενία.

Ενοπλα επεισόδια, συχνά θανατηφόρα, σημειώνονται τακτικά κατά μήκος των επίσημων συνόρων των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή