Σικελία: Το μυστήριο με τα σκασμένα λάστιχα είχε απρόσμενο δράστη – Ενα σκύλο με… ουλίτιδα

Σικελία: Το μυστήριο με τα σκασμένα λάστιχα είχε απρόσμενο δράστη – Ενα σκύλο με… ουλίτιδα

Το μυστήριο αποδείχτηκε δαπανηρό τόσο για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όσο και για τον ιδιοκτήτη του τετράποδου ενόχου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστήριο με τα σκασμένα λάστιχα των κατοίκων ενός ορεινού χωριού της Σικελίας λύθηκε χωρίς… να χυθεί αίμα, αφού ο ένοχος αποδείχτηκε πως ήταν, όχι η μαφία ή κάποιος οργισμένος γείτονας, αλλά ένας σκύλος

Ο δράστης «χτύπησε» για πρώτη φορά τον Ιούλιο, όταν πλήθος ελαστικών αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο ιστορικό κέντρο του Βαστοτζιράρντι βρέθηκαν σκασμένα – κάποια, μάλιστα, και πάνω από μία φορά. 

Το συμβάν προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των ντόπιων για το αν επρόκειτο για κάποιου είδους «βεντέτας» μεταξύ γειτόνων ή ακόμη και για επεισόδια εκφοβισμού από τη μαφία. 

Ακόμη τέσσερις καταγγελίες, στα τέλη Οκτωβρίου, για σκασμένα λάστιχα αυτοκινήτων παρκαρισμένων στην ίδια περιοχή, προκάλεσε την εμπλοκή της αστυνομίας, που ρίχτηκε στο κυνήγι του ενόχου με περιπολίες αστυνομικών ντυμένων με πολιτικά και περισσότερες κάμερες. 

Καθώς το μυστήριο μεγάλωνε, οι κάμερες εντόπισαν τελικά τον απρόσμενο ένοχο. 

Δεν επρόκειτο για κακοποιό στοιχείο ούτε καν για παρεξηγημένο γείτονα, αλλά για ένα σκύλο πιθανώς με… ουλίτιδα. 

Ο Μπίλι, που ζει κοντά στο σημείο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφηκε από κάμερα να δαγκώνει τα ελαστικά πολλών αυτοκινήτων. 

«Ηταν πραγματικά αινιγματικό, καθώς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος θα μπορούσε να κυκλοφορεί και να σκάει λάστιχα ή ποιο ήταν το κίνητρό του. Πρόκειται για ένα ήρεμο χωριό. Ξέραμε πως δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος εκτός κοινότητας, καθώς γνωρίζουμε πάντα κάθε ύποπτη κίνηση», εξηγεί ο Ρέμο Σκοκέρα, αντιδήμαρχος του Βαστοτζιράρντι.

Εκτός από αινιγματικό, όμως, ο Σκοκέρα χαρακτήρισε το συμβάν και αρκούντως… δαπανηρό για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ιδίως όσους ο Μπίλι «επέλεξε» πάνω από μία φορά, αλλά και τον κηδεμόνα του που πιθανότατα θα κληθεί να αποζημιώσει τους πληγέντες.  

«Εγινε πραγματικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι ήταν ανήμποροι να πάνε στις δουλειές τους λόγω των σκασμένων λάστιχων, τα οποία κοστίζουν πολλά χρήματα. Ευτυχώς, το θέμα θεωρείται λήξαν και είναι θετικό πως ο δράστης δεν ήταν άνθρωπος του χωριού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος. 

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, η συμπεριφορά του Μπίλι θα μπορούσε να εξηγηθεί από μια σοβαρή περίπτωση ουλίτιδας, η οποία τον έκανε να μασουλάει τα ελαστικά για να ανακουφίσει τον πόνο του. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή