Youtuber «σκηνοθέτησε» την πτώση του από αεροπλάνο για να πάρει κλικ – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Youtuber «σκηνοθέτησε» την πτώση του από αεροπλάνο για να πάρει κλικ – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ο 30χρονος Τρέβορ Τζέικομπ φέρεται να οδήγησε επίτηδες σε σύγκρουση το αεροσκάφος του για να κερδίσει προβολές και δημοφιλία στο διαδίκτυο, προβάλλοντας τη «διάσωσή» του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστική κατάληξη είχε μια μάλλον ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη υπόθεση που αφορούσε έναν YouTuber ο οποίος φέρεται να είχε οδηγήσει επίτηδες σε σύγκρουση το αεροσκάφος του για να κερδίσει προβολές και δημοφιλία στο διαδίκτυο, προβάλλοντας τη «διάσωσή» του

Οπως αναφέρει το BBC, ο 30χρονος Τρέβορ Τζέικομπ καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για την παραπάνω πράξη, καθώς και για το γεγονός ότι είχε καταθέσει ψευδώς στο πλαίσιο της ανάκρισής του από τις αμερικανικές Aρχές. 

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ο Τζέικομπ είχε αναρτήσει βίντεο από τη σύγκρουση του αεροσκάφους υπονοώντας ότι επρόκειτο για ατύχημα. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε καταγράψει με σέλφι στικ τη στιγμή προσγείωσής του στο έδαφος. Το εν λόγω βίντεο το είδαν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. 

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας ο Τζέικομπ υποστήριξε πως το βίντεο έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας που είχε πραγματοποιήσει με σκοπό την προώθηση ενός προϊόντος

Ο Τζέικομπ «πιθανότατα διέπραξε αυτό το αδίκημα για να στρέψει τα βλέμματα προς το πρόσωπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να αποκτήσει οικονομικό όφελος», δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα.

«Παρ’ όλα αυτά, αυτού του είδους η “παράτολμη” πράξη του δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», πρόσθεσαν.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τζέικομπ ξεκινούσε την πτήση του από ένα αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα με κάμερες τοποθετημένες στο αεροπλάνο. Μαζί με τις κάμερες, ο Τζέικομπ είχε πάρει μαζί του ένα αλεξίπτωτο, αλλά και ένα σέλφι στικ.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε την πτώση του από το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης και τη βιντεοσκόπηση του εαυτού του την ώρα που έπεφτε με αλεξίπτωτο στο έδαφος», υποστήριξε η Εισαγγελία της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας.

Το αεροπλάνο έπεσε στον Δρυμό Λος Πάδρες 35 λεπτά μετά την απογείωση του. 

Στη συνέχεια, ο Τζέικομπ ανέβασε το βίντεο στο YouTube στις 23 Δεκεμβρίου, το οποίο περιείχε μια διαφημιστική προώθηση ενός προϊόντος.

Ορισμένοι από τους θεατές του βίντεο είχαν εμφανιστεί δύσπιστοι στα σχόλια, επισημαίνοντας ότι ο Τζέικομπ φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Το βίντεο συγκέντρωσε σχεδόν τρία εκατομμύρια προβολές πριν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή