ΗΠΑ: Υποψήφιοι για Πρόσωπο της Χρονιάς στο περιοδικό Time και oι Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

ΗΠΑ: Υποψήφιοι για Πρόσωπο της Χρονιάς στο περιοδικό Time και oι Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

Ξάφνιασαν τους Αμερικανούς –και όχι μόνο– οι επιλογές του έγκυρου περιοδικού Time

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξάφνιασαν τους Αμερικανούς –και όχι μόνο– οι επιλογές του έγκυρου περιοδικού Time για τις υποψηφιότητες για το φετινό Πρόσωπο της Χρονιάς, αφού μεταξύ των εννέα υποψηφιοτήτων είναι οι αυταρχικοί ηγεμόνες της Ρωσίας και της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ αντιστοίχως.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν τηλεοπτικώς χθες Δευτέρα και περιείχαν αρκετές εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από τους Πούτιν και Σι, οι υποψήφιοι για εξώφυλλο στο τεύχος ανασκόπησης της χρονιάς του αμερικανικού περιοδικού είναι οι απεργήσαντες στο Χόλιγουντ (ηθοποιοί και σεναριογράφοι), η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ο επικεφαλής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI Σαμ Αλτμαν, οι εισαγγελείς που έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ στο εδώλιο, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας και… η Barbie (λόγω της σχετικής ταινίας).

Οπως αναφέρει το περιοδικό, «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατέχει τον ρόλο του προέδρου ή του πρωθυπουργού της Ρωσίας από το 1999, συνέχισε να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, πλέον στο δεύτερο έτος μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή. Ο Πούτιν αντιμετώπισε μια σύντομη απειλή για την εξουσία του το 2023 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Βάγκνερ, αλλά η επιρροή του τελικά ενισχύθηκε, καθώς η ομάδα μισθοφόρων υποχώρησε όταν συνήφθη συμφωνία από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο».

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν ήταν Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό και το 2007. Τότε είχε επαινεθεί για την ανόρθωση της Ρωσίας ξανά σε παγκόσμια δύναμη, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Ηταν επίσης πέρυσι μεταξύ των 100 σημαντικότερων προσωπικοτήτων της χρονιάς, κατά την οποία διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε σχετική ερώτηση σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι τον Πούτιν δεν τον απασχολεί η υποψηφιότητα αυτή.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του Πούτιν στη χώρα μας και στον κόσμο είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί, αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε ο εκπρόσωπός του. «Φυσικά, ο Πούτιν παίζει έναν εξαιρετικό ρόλο στον κόσμο», πρόσθεσε.

Οσο για τον Σι Τζινπίνγκ, το περιοδικό αναφέρει ότι ο Κινέζος πρόεδρος εισήλθε στο 2023 έχοντας ξεκινήσει την τρίτη θητεία του, ενισχύοντας τον ρόλο του ως ενός από τους πιο ισχυρούς σύγχρονους ηγέτες της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο κ. Σι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα TIME100, η οποία τιμά τις 100 μορφές με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, περισσότερες από 10 φορές.

Πηγή: Time, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT