Ο Πούτιν σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ – Ο Ραϊσί στη Μόσχα

Ο Πούτιν σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ – Ο Ραϊσί στη Μόσχα

Κινητικότητα στον άξονα Ρωσίας – Ιράν - Περσικού Κόλπου, με το βλέμμα σε πετρέλαιο και πολεμικές συγκρούσεις.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οταν ερωτήθηκε αν ο Πούτιν θα συζητήσει κατά την επίσκεψη αυτή πιθανό συντονισμό κινήσεων των τριών χωρών στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ο Πεσκόφ απάντησε ότι τέτοιες συζητήσεις διεξάγονται εντός της ομάδας ΟΠΕΚ+ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό το θέμα βρίσκεται πάντοτε στην ατζέντα.

Η επίσκεψη Πούτιν στον Κόλπο συμπίπτει με την συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη για την μείωση της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, απόφαση που προβλημάτισε την αγορά πετρελαίου.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος θα υποδεχθεί στη Μόσχα τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Μόσχα και Τεχεράνη έχουν ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους, καθώς και τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για να συμμετάσχει σε σύνοδο των χωρών της Κασπίας Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή