Κίνα: Ανοδος στον τουρισμό χάρη στην άρση απαίτησης βίζας για έξι χώρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Κίνα: Ανοδος στον τουρισμό χάρη στην άρση απαίτησης βίζας για έξι χώρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τις τρεις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ότι η πολιτική του για τα ταξίδια χωρίς βίζα από περισσότερες είχε σαφές αποτέλεσμα, διευκολύνοντας τη διαδικασία για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα.

«Στο μέλλον, το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να προσαρμόζει τις πολιτικές θεωρήσεων για να δημιουργήσει πιο ευνοϊκές συνθήκες και να διευκολύνει περαιτέρω τα διασυνοριακά ταξίδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γουάνγκ Γουενμπίν σε συνέντευξη Τύπου, όταν του ζητήθηκε ενημέρωση για τον τουρισμό μετά την ανακοίνωση της πολιτικής της Κίνας η οποία καλύπτει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και τη Μαλαισία.

Η άρση της απαίτησης για βίζα τέθηκε σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου και το υπουργείο, επικαλούμενο δεδομένα των υπηρεσιών μετανάστευσης, είπε ότι περίπου 7.000 από τους σχεδόν 18.000 ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Μαλαισία –οι χώρες που καλύπτονται από τη νέα απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης– εισήλθαν στην Κίνα στις πρώτες τρεις μέρες του μήνα.

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός τουριστών από αυτές τις χώρες αυξήθηκε κατά 39% τις πρώτες τρεις ημέρες του Δεκεμβρίου σε σύγκριση με την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, είπε ο κ. Γουάνγκ.

Η πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κίνα έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η Κίνα θα επεκτείνει τα μέτρα σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να είναι μεταξύ των χωρών που θα είναι στο νέο κύμα απελευθέρωσης των ταξιδίων προς την Κίνα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή