Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων

Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων

Το διαμέρισμα θα βρίσκεται στον πύργο Como Residences στο Palm Jumeirah, ένα αρχιπέλαγος τεχνητών νησιών που είναι διάσημο για τις πολυτελείς βίλες και τα ακριβά ξενοδοχεία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ρετιρέ πέντε υπνοδωματίων και 2.000 τετραγωνικών μέτρων στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 71 ορόφων έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου ακινήτου στο Ντουμπάι, καθώς πουλήθηκε αντί 136 εκατ. δολαρίων, και μάλιστα πριν καν κατασκευασθεί.

Το διαμέρισμα θα βρίσκεται στον πύργο Como Residences στο Palm Jumeirah, ένα αρχιπέλαγος τεχνητών νησιών που είναι διάσημο για τις πολυτελείς βίλες, τα ακριβά ξενοδοχεία και τα beach clubs με τις πισίνες υπερχείλισης.

Οι κατοικίες Como Residences βρίσκονται στη φάση της κατασκευής και, σύμφωνα με την Provident Estate, το μεσιτικό γραφείο που ανέλαβε την πώληση-ρεκόρ, αναμένεται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη του 2027. Το προηγούμενο ρεκόρ στις πωλήσεις ρετιρέ στο Ντουμπάι σημειώθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες, όταν ένα διαμέρισμα στον υψηλότερο όροφο του Marsa Al Arab Hotel πουλήθηκε για 114 εκατ. δολάρια, σημειώνει το CNN.

Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων-1

Σύμφωνα με την Provident Estate, το ρετιρέ του Como Residences είναι το τρίτο ακριβότερο στον κόσμο, μετά το Penthouse D στο One Hyde Park του Λονδίνου (237 εκατ. δολάρια) και το Odeon Tower Penthouse στο Μονακό (440 εκατ. δολάρια). Το ρετιρέ αυτό διαθέτει μία πισίνα με θέα 360 μοιρών προς το Burj Al Arab, το Burj Khalifa (που είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο) και το Dubai Marina.

Το μεσιτικό γραφείο δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του αγοραστή, αλλά αρκέστηκε να πει στο CNN ότι προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη.

Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων-2

Ο ουρανοξύστης Como Residences, που κατασκευάζεται από την Nakheel, θα ξεπερνά τα 300 μέτρα σε ύψος και θα έχει μόνο 76 διαμερίσματα, από δύο έως επτά υπνοδωματίων το καθένα. Θα έχει επίσης μία υπερυψωμένη ιδιωτική παραλία με αμμουδιά. Κάθε όροφος θα διαθέτει μόνο μία ή δύο κατοικίες και θα εξυπηρετείται από ιδιωτικό ασανσέρ. Η τιμή εκκίνησης για τα διαμερίσματα είναι 5,7 εκατ. δολάρια.

Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων-3
Ντουμπάι: Μέσα σε ένα ρετιρέ 136 εκατ. δολαρίων-4

Ο Chris Boswell, ένας μεσίτης που έχει πουλήσει ακίνητα 55 εκατ. δολαρίων στην περιοχή, λέει στο CNN ότι τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται μία στροφή στο προφίλ των αγοραστών στο Ντουμπάι. «Βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους που τώρα αγοράζουν για να ζήσουν εδώ. Για πολλά χρόνια, συναλλασσόμασταν κυρίως με επενδυτές που είχαν στόχο το κέρδος, αλλά τώρα το Ντουμπάι δεν έχει το ίδιο σκηνικό με προηγουμένως, δεν είναι γεμάτο με γερανούς και οικοδομές και ο κόσμος έρχεται για να ζήσει πια εδώ. Βλέπω πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Ιταλία, από τη Γαλλία, από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Oπως επισημαίνει, ένας από τους παράγοντες που προσελκύουν τους ξένους στο Ντουμπάι είναι η ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή