Νετανιάχου: «Μου μεταφέρουν τραγικές ιστορίες – Η Χαμάς διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα»

Νετανιάχου: «Μου μεταφέρουν τραγικές ιστορίες – Η Χαμάς διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα»

«Ακουσα σπαρακτικές ιστορίες κακοποίησης», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έβαλε κατά ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομάδων γυναικών και του ΟΗΕ επειδή δεν μίλησαν ανοικτά για τους βιασμούς και άλλες φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς εναντίον γυναικών ομήρων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ μαζί με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον υπουργό Μπένι Γκαντζ, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι συναντήθηκε νωρίτερα με απελευθερωμένους ομήρους. «Ακουσα σπαρακτικές ιστορίες κακοποίησης», είπε. «Άκουσα για σεξουαλική κακοποίηση και πρωτοφανείς περιπτώσεις βιασμού», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου συνέχισε: «Λέω στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, στις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχετε ακούσει για τους βιασμούς ισραηλινών γυναικών, τις φρικτές θηριωδίες, τον σεξουαλικό ακρωτηριασμό; Πού είστε;»

Η Μένι Μπινιαμίν, επικεφαλής της Μονάδας Διερεύνησης Διεθνών Εγκλημάτων της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε ότι δεκάδες γυναίκες και ορισμένοι άνδρες βιάστηκαν από μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Ερευνούμε σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και ανδρών που διαπράχθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times. «Υπήρξαν βίαια περιστατικά βιασμών, οι πιο ακραίες σεξουαλικές κακοποιήσεις που έχουμε δει, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Μιλάω για δεκάδες».

Αξιωματούχοι της Χαμάς έχουν αρνηθεί τις αναφορές για σεξουαλική βία και έχουν δηλώσει ότι οι όποιες φρικαλεότητες διαπράχθηκαν από άλλες ένοπλες ομάδες που εισέβαλαν στο Ισραήλ αφού μαχητές της παραβίασαν τον φράχτη που περιβάλλει τη Γάζα. Ωστόσο, μαρτυρίες και ντοκουμέντα από δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων βίντεο που έχουν αναρτηθεί από τους ίδιους τους μαχητές της Χαμάς, υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους New York Times.

Mε πληροφορίες από Times of Israel, New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT