Εικαστικές ψευδαισθήσεις με καμβά το σώμα

Εικαστικές ψευδαισθήσεις με καμβά το σώμα

Η καλλιτέχνης από τη Νότια Κορέα που χρησιμοποιεί το δέρμα της ως καμβά της τέχνης της.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Ντάιν Γιουν άρχισε να φιλοτεχνεί τον εαυτό της, δημιουργώντας εξωπραγματικά πορτρέτα πάνω στο ίδιο της το δέρμα, οι άνθρωποι στη Νότια Κορέα την κοίταζαν σαν… «dokkaebi», κάποιου είδους κορεατικό τελώνιο, παραδέχεται. 

Εικαστικές ψευδαισθήσεις με καμβά το σώμα-1
Φωτ.: Dain Yoon/Twitter

Από το «τριχωτό μανικιούρ» όπου παρουσιάζει μια μικρογραφία του προσώπου της πάνω στα νύχια της, έως το λιωμένο κερί με τα φλογερά μαλλιά της να «λιώνουν», η 30χρονη πολλές φορές «τρομάζει» τους συμπατριώτες της, όπως παραδέχεται, αλλά η τέχνη της έχει τεράστια απήχηση σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. 

Οι φωτορεαλιστικές οπτικές ψευδαισθήσεις της Γιουν της χάρισαν συνεργασίες με μουσικούς, όπως η Χάλζι και ο Τζέιμς Μπλέικ, αλλά και μια εμφάνιση στο σώου της Ελεν ΝτεΤζένερις. 

Εικαστικές ψευδαισθήσεις με καμβά το σώμα-2
Φωτ.: Dain Yoon/Twitter

Εκτοτε, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες -όπως οι Estée Lauder, BMW, Apple και Adidas- σε διαφημιστικά τους σποτ, ενώ έχει κοσμήσει τις σελίδες της Vogue και του Harper’s Bazaar με το εξωπραγματικά body painting που κάνει το κοινό της να αναρωτιέται ποιος είναι ο «καμβάς» και ποιο το φόντο, και κυρίως τι από όλο αυτό είναι προϊόν Photoshop. 

Εικαστικές ψευδαισθήσεις με καμβά το σώμα-3
Φωτ.: Dain Yoon/Twitter

Χωρίς Photoshop

Όπως υποστηρίζει η ίδια, ποτέ δεν επεξεργάζεται τις εικόνες της στο post-production. Η τέχνη της έχει να κάνει μόνο με την ίδια, έναν καθρέφτη, μια κάμερα, πολύ χρώμα και περισσότερο χρόνο. Σε κάθε έργο της επενδύει από τρεις έως 12 ώρες. Και ήταν η χρονοβόρα αυτή διαδικασία ο λόγος για τον οποίο έπαψε να χρησιμοποιεί μοντέλα για την τέχνη της.

Με τις παραμορφώσεις, τις αναπροσαρμογές, τη ρευστότητα, τα χρώματα, τα έργα της «ζαλίζουν» και ενίοτε προκαλούν αναστάτωση στο κοινό της. Η ίδια παραδέχεται πως δεν είναι στόχος της να ταράζει τους θεατές της, ωστόσο όπως λέει, με το πρόσωπό της συχνά στον πυρήνα της τέχνης της, η νοηματοδότηση πέραν του προφανούς είναι αναπόφευκτη. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή