Time: Η Τέιλορ Σουίφτ πρόσωπο της χρονιάς

Time: Η Τέιλορ Σουίφτ πρόσωπο της χρονιάς

Η Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα ατόμων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και παγκόσμιους ηγέτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανίδα σταρ της μουσικής Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» 2023 από το περιοδικό Time.

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο (…) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του Time Σαμ Τζέικομπς.

Η ανακήρυξη της Σουίφτ ως «Πρoσώπου της Χρονιάς» σηματοδοτεί πολλές άλλες πρωτιές για το TIME, το οποίο ξεκίνησε τον άτυπο θεσμό πριν από σχεδόν έναν αιώνα ως ένα τρόπο να αποτυπώσει τη χρονιά μέσα από το άτομο, την ομάδα ή την έννοια που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο τους προηγούμενους 12 μήνες – καλώς ή κακώς.

Ως η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» περισσότερες από μία φορές, η Σουίφτ εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα ατόμων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Η επιλογή για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» μέχρι το 1999 είχε ιστορικά κλίση στους άνδρες. Οι άνθρωποι που επιλέγονταν ήταν συχνά παγκόσμιοι ηγέτες και CEOs, θέσεις που κατείχαν κυρίως άνδρες. Πριν από το 1999, μόνο τρεις γυναίκες είχαν λάβει τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς»: η Γουάλις Σίμπσον το 1936, η βασίλισσα Ελισάβετ II (1952) και η Κοραζόν Ακίνο το 1986.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή