Ελβετία: Πληρώνουν πρόστιμα και φόρους με Bitcoin στο Λουγκάνο

Ελβετία: Πληρώνουν πρόστιμα και φόρους με Bitcoin στο Λουγκάνο

Το γειτονικό Λιχτενστάιν έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια να δέχεται Bitcoin για την πληρωμή κρατικών υπηρεσιών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη του Λουγκάνο στην Ελβετία άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα για την πληρωμή φόρων, προστίμων και όλων των άλλων τιμολογίων του δήμου.

Τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους με Bitcoin ή το stablecoin, Tether σαρώνοντας έναν κωδικό QR που βρίσκεται ήδη στα κανονικά ελβετικά τιμολόγια, όπως ανέφεραν οι αρχές του Λουγκάνο σε ανακοίνωσή τους.

Η backend διαδικασία που στηρίζει το σύστημα διεκπεραιώνεται από τον μεσίτη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την Bitcoin Suisse AG.

Το Λουγκάνο ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων ελβετικών περιοχών όπως το καντόνι του Ζουγκ και η πόλη Ζερμάτ, στην αποδοχή κρυπτονομισμάτων για πληρωμές. Το γειτονικό Λιχτενστάιν έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια να δέχεται Bitcoin για την πληρωμή κρατικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin, μετά την κατάρρευση του 2022 έχει παρουσιάσει «ράλι» ανόδου τουλάχιστον 160% φέτος, με την τιμή του να διαμορφώνεται σήμερα στις 44.000 δολάρια. Ωστόσο, παραμένει μακριά από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT