Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Βανουάτου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Βανουάτου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ηρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε ενεργοποιηθεί μετά τον ισχυρό σεισμό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Νότιο Ειρηνικό κοντά στο Βανουάτου, με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ να ενεργοποιεί το σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι, που ενεργοποιήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό, ήρθη λίγη ώρα αργότερα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη θάλασσα στις 14:56 ώρα Ελλάδας και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ, με επίκεντρο περίπου 23 χλμ νότια της πόλης Ισάνγκελ, σύμφωνα με το USGS. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ υπολόγισε τον σεισμό στα 7,1 Ρίχτερ, με βάθος 48 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού προειδοποίησε για πιθανά κύματα τσουνάμι κατά μήκος των ακτών του Βανουάτου και της Νέας Καληδονίας, σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Βανουάτου – Προειδοποίηση για τσουνάμι-1
Πηγή: earthquake.usgs.gov

Σημειώνεται πως το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 7 βαθμούς και με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών Ρίχτερ συγκλόνισε στις 2 Δεκεμβρίου το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή