Ιράκ: Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον Κούρδων μαχητών

Ιράκ: Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον Κούρδων μαχητών

Πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν» στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν 13 κουρδικούς στρατιωτικούς στόχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με το οποίο πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν» στην επίθεση αυτή.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, το υπουργείο ανέφερε ότι οι στόχοι που επλήγησαν ήταν σπηλιές, καταφύγια και αποθήκες όπου πιστεύεται ότι κρύβονταν οι Κούρδοι. Αεροπορικές επιθέσεις έγιναν στις περιοχές Χακούρκ, Γκάρα, Καντίλ και Μετίνα, στο βόρειο Ιράκ.

Η Άγκυρα συνήθως χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» των Κούρδων μαχητών εννοώντας ότι σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις της.

Ο τουρκικός στρατός σπάνια σχολιάζει τα πλήγματά του στο Ιράκ, όμως εξαπολύει τακτικά χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK και θέσεών του στο βόρειο τμήμα της γειτονικής χώρας, κυρίως στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν.

Η Τουρκία διατηρεί εδώ και 25 χρόνια δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν για να αντιμετωπίσει το PKK, το οποίο διαθέτει επίσης βάσεις οπισθοφυλακής στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή