Λευκορωσία: Αυτοκτόνησε συνοριοφύλακας στα σύνορα με την Ουκρανία

Λευκορωσία: Αυτοκτόνησε συνοριοφύλακας στα σύνορα με την Ουκρανία

Το πτώμα ενός Λευκορώσου συνοριοφύλακα βρέθηκε με σημάδια αυτοκτονίας στα σύνορα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πτώμα ενός Λευκορώσου συνοριοφύλακα βρέθηκε με σημάδια αυτοκτονίας στα σύνορα της γειτονικής με τη Ρωσία χώρας με την Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε μήνυμα στον ιστότοπο του συνοριακού αποσπάσματος Μοζίρ της Επιτροπής Κρατικών Συνόρων της Λευκορωσίας.

«Χθες, 11 Δεκεμβρίου, στο έδαφος του συνοριακού σταθμού “Rosa Luxemburg” το σώμα ενός στρατιώτη ανακαλύφθηκε με σημάδια αυτοκτονίας», γράφει η ανάρτηση, αναφερόμενη στην περιοχή Γιέλσκι της περιφέρειας Γκόμελ.

Η αρμόδια ανακριτική ομάδα ανέλαβε να αποσαφηνίσει τις συνθήκες θανάτου του συνοριοφύλακα, γεννημένου το 2003, που κλήθηκε σε υπηρεσία τον Μάιο του 2023.

Η ηγεσία της Επιτροπής Κρατικών Συνόρων και η διοίκηση του συνοριακού αποσπάσματος Μοζίρ εξέφρασαν συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος στρατιώτη.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 ένα μεγάλο κομμάτι του επιθετικού της κύματος κατά της Ουκρανίας από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Μονάδες των λευκορωσικών δυνάμεων, αν και δεν συμμετείχαν στη ρωσική επίθεση, βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του φόβου για ουκρανικές επιθέσεις, κατόπιν εντολής του επί πάνω από δυόμισι δεκαετίες προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο.

Τα σύνορα Ουκρανίας και Λευκορωσίας έχουν επανειλημμένα χαρακτηριστεί τους τελευταίους 22 μήνες ως σύνορα Ανατολής – Δύσης, αυξάνοντας σημαντικά την ψυχολογική και επιχειρησιακή πίεση στους Λευκορώσους στρατιώτες και πολίτες στην περιοχή της νότιας Λευκορωσίας.

Πρόσφατα το Μινσκ επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Μόσχα αναφορικά με τις εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων στο λευκορωσικό έδαφος, με τη μεταφορά τους να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή