ΠΟΥ: Ανεμοβλογιά, μηνιγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις εξαπλώνονται στη Γάζα

ΠΟΥ: Ανεμοβλογιά, μηνιγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις εξαπλώνονται στη Γάζα

Μόνο 11 από τα 36 νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα λειτουργούν έστω και εν μέρει, ανέφερε αξιωματούχος του ΠΟΥ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά, η μηνιγγίτιδα και οι λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού συστήματος εξαπλώνονται στη Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές αρχές αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 

Με τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα να επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα, περίπου 160.000 έως 165.000 κρούσματα διάρροιας έχουν καταγραφεί μεταξύ των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του ΠΟΥ. Στον θύλακα έχουν επίσης καταγραφεί κρούσματα κνίδωσης, μηνιγγίτιδας και ίκτερου, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ο ΠΟΥ προσπαθεί να δημιουργήσει κινητά εργαστήρια στη Γάζα για την ανάλυση δειγμάτων για ίκτερο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα έχουν καταγραφεί πάνω από 130.000 κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και 35.000 κρούσματα δερματικών εξανθημάτων. Τουλάχιστον 4.395 περιπτώσεις ανεμοβλογιάς, 17.511 περιπτώσεις ψειρών και 19.325 περιπτώσεις ψώρας έχουν καταγραφεί, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εξάπλωση ασθενειών έχει δημιουργήσει πρόσθετες πιέσεις στο σύστημα υγείας στη Γάζα, το οποίο ο Πίπερκορν ανέφερε ότι έχει ήδη «γονατίσει». Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι μόνο 11 από τα 36 νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα λειτουργούν έστω και εν μέρει. 

«Οι γιατροί είναι πραγματικά αναγκασμένοι να επιλέγουν το ποιος λαμβάνει φροντίδα και ποιος όχι. Αντιμετωπίζουν πολλά από τα σοβαρά περιστατικά στους διαδρόμους», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή