Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Μην εγκαταλείπετε την ελπίδα

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Μην εγκαταλείπετε την ελπίδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην εγκαταλείψει την ελπίδα του στον αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα πρέπει να χρηματοδοτήσει πρόσθετη βοήθεια.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης 200 εκατομμύρια δολάρια σε ξεχωριστή στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε προχωρήσει σε σειρά συναντήσεων με γερουσιαστές στο Καπιτώλιο, προκειμένου να κάνει έκκληση ώστε να διατηρηθεί η ροή της στρατιωτικής υποστήριξης.

Φορώντας μια μαύρη φανέλα και ένα χακί παντελόνι, ο Ζελένσκι έγινε δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τους γερουσιαστές των ΗΠΑ. Τον συνόδευαν ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ, και ο Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ.

Οδεύοντας προς τον χειμώνα, με δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς νεκρούς, αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και ρωσικές επελάσεις στα ανατολικά, ο Ζελένσκι ζητά από την Ουάσιγκτον να παράσχει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον. Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί, ιδιαίτερα εκείνοι με τους στενότερους δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αντιτίθενται στην επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία.

315.000 νεκροί και τραυματίες Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία

Ασύλληπτες είναι απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει το Reuters επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει την αξιολόγηση, η Ρωσία έχει συνολικά 315.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες, ποσοστό που αγγίζει το 80% του στρατιωτικού προσωπικού που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Η ίδια αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στρατός της Ουκρανίας οδήγησε τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής τουλάχιστον 18 χρόνια πίσω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT