Μενού υπογεγραμμένο από τον Μάο Τσετούνγκ πουλήθηκε 275.000 δολάρια

Μενού υπογεγραμμένο από τον Μάο Τσετούνγκ πουλήθηκε 275.000 δολάρια

«Το να κρατάς ένα μενού υπογεγραμμένο από τον Μάο Τσετούνγκ και τον Τσου Ενλάι είναι σαν να κρατάς ένα κομμάτι του παρελθόντος»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα επίσημο μενού για κρατικό δείπνο που φέρει την υπογραφή του πρώην ηγέτη της Κίνας Μάο Τσετούνγκ δημοπρατήθηκε έναντι 275.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction με έδρα τη Βοστώνη, το δείπνο είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου του 1956 στο Πεκίνο με αφορμή την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα του Πακιστανού πρωθυπουργού Χουσέιν Σεχίντ Σουχραγουάρντι. 

Το μενού είχε υπογραφεί με στιλό από έξι Κινέζους πολιτικούς με μεγάλη επιρροή, εκ των οποίων ο Μάο και ο τότε πρωθυπουργός Ζου Ενλάι. Το δείπνο, δε, περιελάμβανε πιάτα υψηλής γαστρονομίας από τις κουζίνες και των δύο χωρών, μεταξύ άλλων, «Κονσομέ χελιδονοφωλιάς και λευκού αγαρικού», «Πτερύγιο καρχαρία σε καφέ σος», σαλάτα Macedoine και «Ψητή πάπια Πεκίνου». 

Μενού υπογεγραμμένο από τον Μάο Τσετούνγκ πουλήθηκε 275.000 δολάρια-1
Φωτ.: RR Auction via AP

«Το να κρατάς ένα μενού υπογεγραμμένο από τον Μάο Τσετούνγκ και τον Τσου Ενλάι είναι σαν να κρατάς ένα κομμάτι του παρελθόντος – ένα κομμάτι που διηγείται την ιστορία μιας διπλωματικής σχέσης, μιας πολιτιστικής ανταλλαγής και της σφυρηλάτησης μιας φιλίας που διήρκεσε δεκαετίες» σημειώνει ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην RR Auction.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή