Ερντογάν: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Ερντογάν: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Η συνάντηση ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους και κανένας από τους συμμετέχοντες δεν αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν, σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλε Σαλίχ πραγματοποίησε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η συνάντηση ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους και κανένας από τους συμμετέχοντες δεν αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν.

Το τελευταίο διάστημα συνεχίζεται η προσέγγιση της Αγκυρας με τις δυνάμεις στην Ανατολική Λιβύη, παρ′ όλο που η τουρκική κυβέρνηση παραδοσιακά υποστηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Τρίπολη, στα δυτικά της χώρας.

Τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη φωτογραφήθηκε δημοσίως με τον διοικητή των δυνάμεων στην Ανατολική Λιβύη, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και τον επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, Οσάμα Χαμάντ.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, επισκέφθηκε μετά την Τρίπολη και τη Βεγγάζη και συζήτησε για την επαναλειτουργία του εκεί τουρκικού προξενείου.

Πιο πρόσφατα, η ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ψήφισε πριν από δύο εβδομάδες, υπέρ της παράτασης για ακόμα δύο χρόνια, ξεκινώντας από 2 Ιανουαρίου 2024, της ισχύος του προεδρικού διατάγματος για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη.

Το προεδρικό διάταγμα για την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στη χώρα είχε ψηφιστεί αρχικά στις 2 Ιανουαρίου 2020. «Η συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός και της διαδικασίας πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη και η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, έχουν μεγάλη σημασία για την Τουρκία», αναφερόταν στο διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή