Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν επίσης με στόχο την περιοχή Χμελνίτσι στη δυτική Ουκρανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, λίγο μετά την ενεργοποίηση συστημάτων συναγερμού για επερχόμενη αεροπορική επίθεση, με αναφορές να κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονται με στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πύραυλοι εκτοξεύθηκαν επίσης με στόχο την περιοχή Χμελνίτσι στη δυτική Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι εκρήξεις στο Κίεβο σημειώθηκαν λίγο μετά το τέλος της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαμήνυσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, μόνο όταν επιτύχουμε τους στόχους μας». 

«Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας. Ας επιστρέψουμε σε αυτούς τους στόχους: δεν έχουν αλλάξει. Θα σας υπενθυμίσω όσα είπαμε τότε: την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, την αποστρατιωτικοποίησή της, το ουδέτερο καθεστώς της […] Αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση, εάν δεν θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία μαζί μας, τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε άλλα μέτρα, μεταξύ αυτών και στρατιωτικά», δήλωσε ο Πούτιν. 

Με πληροφορίες από France24, Reuters, ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή