«Το Ισραήλ χρειάζεται αρκετούς μήνες για να νικήσει στη Γάζα»

«Το Ισραήλ χρειάζεται αρκετούς μήνες για να νικήσει στη Γάζα»

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά θα νικήσουμε και θα τους καταστρέψουμε», ανέφερε ο Γιοάβ Γκάλαντ στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε την Πέμπτη στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να νικηθεί η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως ανέφερε, για πάνω από μια δεκαετία η Χαμάς χτίζει τις «υποδομές της υπογείως και επίγεια» και για να καταστραφεί το παλαιστινιακό κίνημα «θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Θα διαρκέσει περισσότερο από αρκετούς μήνες, αλλά θα νικήσουμε και θα τους καταστρέψουμε».

Γκάλαντ και Σάλιβαν συζήτησαν επίσης την ανάγκη να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί που ζουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο στα σπίτια τους, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων ισραηλινών δυνάμεων με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού υπουργού.

Στροφή από τη Χαμάς;

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς υποστήριξε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση μπορεί τώρα να αναγνωρίσει δικαίωμα ύπαρξης στο κράτος του Ισραήλ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ιστοχώρο Al Monitor.

Μιλώντας από το γραφείο του στην Ντόχα του Κατάρ, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ υποστήριξε ότι η Χαμάς μπορεί να ακολουθήσει την «επίσημη γραμμή» όπως εκείνη έχει διατυπωθεί από τη διεθνώς αναγνωρισμένη Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η οποία έχει αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ ήδη από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT