Φινλανδία: Κλείνουν και πάλι οι μεθοριακές διαβάσεις με τη Ρωσία

Φινλανδία: Κλείνουν και πάλι οι μεθοριακές διαβάσεις με τη Ρωσία

Το Ελσίνκι υποστηρίζει ότι η αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο αποτελεί «ενορχηστρωμένη ενέργεια» της Μόσχας, σε αντίποινα για την απόφασή της να εντείνει την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φινλανδία θα κλείσει και πάλι όλες τις μεθοριακές διαβάσεις της με τη Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει την είσοδο αιτούντων άσυλο, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν, λίγες ώρες αφότου έληξε το 15μερο κλείσιμο όλων των δρόμων που συνδέουν τις δύο χώρες.

Το Ελσίνκι υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο που φθάνουν μέσω της Ρωσίας αποτελεί «ενορχηστρωμένη ενέργεια» της Μόσχας, σε αντίποινα για την απόφασή της χώρας να εντείνει την αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνείται.

Οι αφίξεις μεταναστών σταμάτησαν όταν η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της στα τέλη Νοεμβρίου αλλά ξανάρχισαν την Πέμπτη, μετά το άνοιγμα δύο εκ των οκτώ μεθοριακών διαβάσεων. Σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριοφυλακή, 36 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και ζήτησαν άσυλο.

«Αυτό δείχνει ότι οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν την υβριδική τους επιχείρηση εναντίον της Φινλανδίας. Αυτό είναι κάτι που η Φινλανδία δεν θα ανεχτεί», δήλωσε η Ραντάνεν στο κοινοβούλιο. Οπως είπε, το νέο κλείσιμο των συνόρων θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκέσει ένα μήνα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή