Ερυθρά Θάλασσα – Υεμένη: Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία

Ερυθρά Θάλασσα – Υεμένη: Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» στη Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε από το Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Λιβερίας, που ανήκει στη γερμανική Hapag-Lloyd, δέχθηκε «επίθεση» σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι Μόκα της Υεμένης.

Το σκάφος έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα όταν επλήγη από βλήμα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα ενώ ένα εμπορευματοκιβώτιο έπεσε στη θάλασσα.

Το πλοίο Al Jasrah της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρίας Hapag-Lloyd δέχθηκε επίθεση σήμερα ενώ έπλεε κοντά στις ακτές της Υεμένης, χωρίς όμως να τραυματιστούν μέλη του πληρώματος, δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η Hapag-Lloyd θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», πρόσθεσε.

«Γνωρίζουμε ότι κάτι που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης έπληξε πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές και στο οποίο αναφέρθηκε πυρκαγιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, επιτίθενται σε σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπολύουν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα πριν από δύο μήνες.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» στη Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα από το Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν. «Οι ΗΠΑ εργάζονται μαζί με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους τους στην περιοχή για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου το Ισραήλ σταματήσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή