Ουκρανία: Τραυματίες από ρίψη χειροβομβίδων σε αίθουσα συνεδρίασης (Βίντεο)

Ουκρανία: Τραυματίες από ρίψη χειροβομβίδων σε αίθουσα συνεδρίασης (Βίντεο)

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 26 ατόμων, εκ των οποίων έξι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης συμβουλίου σε χωριό της περιοχής Ζακαρπάτια στην Ουκρανία, όταν ένας άνδρας πυροδότησε χειροβομβίδες μέσα στην αίθουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας στο Telegram, το περιστατικό στο χωριό Κερέτσκι, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 26 ατόμων, εκ των οποίων έξι σε σοβαρή κατάσταση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί, εισέρχεται στην αίθουσα περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης, προτού πετάξει τις χειροβομβίδες.

Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε ότι ο άνδρας που έριξε τις χειροβομβίδες σκοτώθηκε, ωστόσο, σε νεότερη ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας άνδρας να μπαίνει σε μια μικρή αίθουσα, όπου κάθονται ήδη πολλοί άνθρωποι. Επειτα από μια σύντομη συνομιλία, σε τεταμένο κλίμα όπως φαίνεται στα πλάνα, βγάζει από τις τσέπες του και πετά στο πάτωμα αντικείμενα που μοιάζουν με χειροβομβίδες.

Ακολουθεί σειρά εκρήξεων, καπνός υψώνεται και ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν πανικόβλητοι, προτού το βίντεο διακοπεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρόμοια ατυχήματα με εκρηκτικά συμβαίνουν κατά καιρούς στη χώρα.

Προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τα κίνητρά του, όμως η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή