Δανία: «Πράσινος» φόρος στους επιβάτες πτήσεων από το 2025

Δανία: «Πράσινος» φόρος στους επιβάτες πτήσεων από το 2025

Θα φθάσει περίπου τις 50 κορόνες Δανίας ανά επιβάτη για πτήσεις εντός Ευρώπης, τις 310 κορώνες για πτήσεις μεσαίων αποστάσεων και τις 410 για μακρές αποστάσεις

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταδιακή, από το 2025, επιβολή «πράσινου» φόρου στους επιβάτες πτήσεων αποφάσισε η κυβέρνηση στη Δανία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση της βιομηχανίας αεροπορικών μεταφορών, σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση πρότεινε την επιβολή ενός μέσου φορολογικού συντελεστή 100 κορονών Δανίας στα αεροπορικά ταξίδια, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της βιομηχανίας, ώστε όλες οι πτήσεις εσωτερικού να χρησιμοποιούν 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μέχρι το 2030.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, ο φόρος θα φθάσει μέχρι το 2030 περίπου τις 50 κορόνες Δανίας ανά επιβάτη για πτήσεις εντός Ευρώπης, τις 310 κορόνες για πτήσεις μεσαίων αποστάσεων και τις 410 για μακρές αποστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Φορολογίας.

Οι πτήσεις τράνζιτ που αναχωρούν έπειτα από μία στάση σε δανικό αεροδρόμιο, θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή