Blue Origin: Τεχνικό πρόβλημα καθυστερεί την εκτόξευση του New Shepard

Blue Origin: Τεχνικό πρόβλημα καθυστερεί την εκτόξευση του New Shepard

Η εκτόξευση του πυραύλου αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή στους αιθέρες για την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική διαστημική εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ματαίωσε τη Δευτέρα την προγραμματισμένη εκτόξευση του πυραύλου της New Shepard, «εξαιτίας ενός προβλήματος στα συστήματα εδάφους».

Η εκτόξευση, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή στους αιθέρες, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε πριν από έναν και πλέον χρόνο, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί όπως προβλεπόταν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα ένα νέο παράθυρο εκτόξευσης για αυτήν την εβδομάδα», διευκρίνισε η Blue Origin στην πλατφόρμα «X». Λίγο νωρίτερα, είχε ήδη ανακοινώσει ότι αναβάλλει κατά μία ώρα τη στιγμή της εκτόξευσης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη βάση εκτόξευσης, στο δυτικό Τέξας.

Η αποστολή, που ονομάζεται NS-24, είναι μη επανδρωμένη, αλλά μεταφέρει επιστημονικά δεδομένα, τα μισά εκ των οποίων αναπτύχθηκαν με τη στήριξη της NASA.

O πύραυλος έχει εντούτοις χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία και για πτήσεις διαστημικού τουρισμού έχοντας ήδη μεταφέρει 31 ανθρώπους σε ταξίδια λίγων λεπτών, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος.

Το ατύχημα τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του προωθητικού τμήματος του πυραύλου, που ούτε και τότε μετέφερε επιβάτες.

Μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ατύχημα είχε προκληθεί από μια «πιο αυξημένη από το προβλεπόμενο θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή