Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα δημοπρατήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων

Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα δημοπρατήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων

Το φόρεμα του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι αποτελείται από ένα μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια φούστα από μπλε οργάντζα. Η Νταϊάνα το είχε φορέσει για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, το 1985

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιμή έντεκα φορές υψηλότερη από την αρχική εκτίμηση «έπιασε» σε δημοπρασία ένα βραδινό φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο πουλήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων, πετυχαίνοντας τιμή-ρεκόρ.

Οπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions, με έδρα το Λος Αντζελες, το φόρεμα πουλήθηκε έναντι 1.148.080 δολαρίων, με την αρχική εκτίμησή του να κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 200.000 δολαρίων.

Η Νταϊάνα είχε φορέσει για πρώτη φορά το φόρεμα του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι, στη Φλωρεντία το 1985. Φωτογραφήθηκε με αυτό επίσης έναν χρόνο αργότερα, σε μια επίσκεψη στο Βανκούβερ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

«Ο οίκος Julien’s κατέχει τώρα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο φόρεμα που είχε φορέσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα και πουλήθηκε σε δημοπρασία», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε 604.800 δολάρια.

Το φόρεμα αποτελείται από ένα μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια φούστα από μπλε οργάντζα, διακοσμημένη με έναν φιόγκο.

Πουλήθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης δημοπρασίας «Hollywood Legends» που οργάνωσαν οι Julien’s Auctions και Turner Classic Movies (TCM).

Μια ροζ σιφόν μπλούζα που είχε φορέσει η Νταϊάνα για το πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981 με τον πρίγκιπα Κάρολο πουλήθηκε έναντι 381.000 δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή