Ρωσία: Ουκρανικό drone μερικά χιλιόμετρα από τη Μόσχα – Περιορισμός πτήσεων σε αεροδρόμια

Ρωσία: Ουκρανικό drone μερικά χιλιόμετρα από τη Μόσχα – Περιορισμός πτήσεων σε αεροδρόμια

Κατερρίφθη το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή Οντιντσόβο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα περίχωρα της Μόσχας έφτασε ξανά η ουκρανική απειλή από αέρος την Τρίτη, υποχρεώνοντας σε μερικό κλείσιμο το αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας σε προσωρινή βάση.

Λίγο πριν το μεσημέρι, και συγκεκριμένα στις 11.54 π.μ. τοπική ώρα (10.54 π.μ. ώρα Ελλάδος), ανακοινώθηκε η επιβολή άμεσων περιορισμών στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο, στα δυτικά της Μόσχας.

Ακολούθησε λίγα λεπτά μετά και το διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο.

Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο RIA Novosti της Ρωσίας ανέφερε την κατάρριψη ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από το Οντιντσόβο, μια περιοχή επίσης στην περιφέρεια της Μόσχας, μόλις 10 χιλιόμετρα βορείως του Βνούκοβο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί από την κατάρριψη του ντρόουν. Αυτή έλαβε χώρα στην αστική περιοχή του μοσχοβίτικου προαστίου, χάρη στις προσπάθειες της ρωσικής αεράμυνας, όπως δήλωσε το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, μιλώντας για εχθρικό ντρόουν.

Η εγγύτητα του Οντιντσόβο στη Μόσχα είναι τέτοια ώστε η απόσταση του δυτικού αυτού προαστίου από το ίδιο το Κρεμλίνο δεν είναι παρά μόνο 24 χιλιόμετρα οδικώς, όσο για παράδειγμα απέχει η Ελευσίνα από την Πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: RIA, TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT