Ουκρανία: Boeing αναχωρεί από το εκτός λειτουργίας αεροδρόμιο του Κιέβου

Ουκρανία: Boeing αναχωρεί από το εκτός λειτουργίας αεροδρόμιο του Κιέβου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπορίσπιλ της Ουκρανίας, το οποίο έχει κλείσει λόγω του πολέμου, έδειξε βίντεο με την απογείωση ενός αεροσκάφους Boeing 777-300 που χρησιμοποιείται από την τοπική αεροπορική εταιρεία Skyline Express να πραγματοποιεί τεχνική πτήση, αναφέρεται στη σελίδα του αεροδρομίου στο Facebook. 

Η πτήση είναι μια ένδειξη ότι οι υποδομές της Ουκρανίας παραμένουν σε λειτουργία και ότι μπορεί να εγγυηθούν την ασφάλεια παρά τις συνεχείς ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις

«Μια τεχνική μεταφορά του Boeing 777-300 πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ του Κιέβου (KBP) με προορισμό ένα αεροδρόμιο της Ευρώπης, έπειτα από αίτημα του ουκρανικού αερομεταφορέα Skyline Express», ανέφερε το αεροδρόμιο στη σελίδα του στο Facebook. 

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αεροδρόμιο, δείχνει ένα αεροπλάνο να απογειώνεται χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποστεί ζημιές. Το αεροδρόμιο ανέφερε ότι αυτή ήταν η τέταρτη επιτυχής αναχώρηση από τότε που οι αεροπορικές πτήσεις απαγορεύθηκαν λόγω του πολέμου. 

Η Ουκρανία θέτει ως στόχο να ανοίξει εκ νέου το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ το συντομότερο δυνατόν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, λέγοντας ότι οι αμυντικές της δυνατότητες έχουν γίνει σημαντικά πιο ισχυρές.

«Ακόμη και με το κλείσιμο του εναέριου χώρου, το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ παραμένει επικεντρωμένο στη διασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της οικονομικής σταθερότητας, ιδίως όσον αφορά τη συντήρηση των υποδομών και τη διατήρηση της πιστοποίησης του προσωπικού», ανέφερε το αεροδρόμιο.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT