Ουκρανία: Γιατί το Κρεμλίνο θεωρεί παράλογη μια φόρμουλα ειρήνευσης σήμερα

Ουκρανία: Γιατί το Κρεμλίνο θεωρεί παράλογη μια φόρμουλα ειρήνευσης σήμερα

Δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για ειρηνευτικές συνομιλίες, λέει ο Ντμίτρι Πεσκόφ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, είπε την Τετάρτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι το θέμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι επίκαιρο τώρα και έχουμε επανειλημμένα επαναλάβει ότι δεν υπάρχει καμία βάση για αυτές τις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχουν θεμέλια, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τέτοιες διαπραγματεύσεις», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ουκρανίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την αναζήτηση μιας φόρμουλας ειρήνευσης για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας μια παράλογη διαδικασία που δεν έχει δυνατότητες για αποτελέσματα.

«Αυτή η “φόρμουλα ειρήνης”, η οποία αναφέρθηκε και αναφέρεται συχνά, ξέρετε, εδώ πρέπει απλώς να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε τα γεγονότα: Προσπαθούν να αναζητήσουν μια φόρμουλα ειρήνης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Αυτή είναι τουλάχιστον μια παράλογη διαδικασία, αλλά φυσικά αυτή είναι μια διαδικασία που δεν έχει καμία δυνατότητα για κανένα αποτέλεσμα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους. 

Ο κ. Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η Ουκρανία αποχώρησε από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης το 2022 «με την επιμονή της Βρετανίας» και «απαγόρευσε» τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία λέει ότι η ειρήνη μπορεί να βασίζεται μόνο στην πλήρη απόσυρση της Ρωσίας από όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή