Ιορδανία: 5 εκατ. χάπια Captagon στα χέρια των αρχών

Ιορδανία: 5 εκατ. χάπια Captagon στα χέρια των αρχών

Σε μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ κοντά στα σύνορα με τη Συρία προχώρησαν οι Αρχές της Ιορδανίας.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές της Ιορδανίας κατέσχεσαν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, περίπου 4,93 εκατομμύρια χάπια Captagon και σχεδόν 13 τόνους χασίς, με τα εν λόγω φορτία να ξεχωρίζουν μάλιστα ως τα μεγαλύτερα που έχουν κατασχεθεί ποτέ στην εν λόγω περιοχή.

Το Captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη η οποία είναι γνωστή πια και ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών» καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως τα περασμένα χρόνια από μαχητές του καλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ιορδανία: 5 εκατ. χάπια Captagon στα χέρια των αρχών-1
(SANA via AP, File)

Η Συρία αποτελεί, εδώ και χρόνια, μία από τις κυριότερες διεθνώς «βάσεις» παραγωγής και εξαγωγής για τα εν λόγω χάπια.

«Η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία βρίσκεται πια στο επίκεντρο δικτύων διακίνησης ναρκωτικών αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Ιορδανία αποτελεί τη βασική οδό μεταφοράς αυτών των ναρκωτικών προς τα πλούσια κράτη του Κόλπου», σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, από την πλευρά του, πάντως, αρνείται κάθε σχέση με την παραγωγή και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ και το Ιράν απορρίπτει ως προϊόν δυτικών συνωμοσιών τους ισχυρισμούς που το θέλουν να βρίσκεται πίσω από αυτό το εμπόριο.

Με πληροφορίες από Gzero, Reuters, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT