Η Ουκρανία θα παραγάγει ένα εκατομμύριο drones το 2024

Η Ουκρανία θα παραγάγει ένα εκατομμύριο drones το 2024

Πρόκειται για τα λεγόμενα FPV drones τα οποία έχουν τροποποιηθεί για να χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία σχεδιάζει να παραγάγει ένα εκατομμύριο drones FPV (first-person-view – οπτική πρώτου προσώπου) που χρειάζονται ευρέως στην πρώτη γραμμή του μετώπου και περισσότερα από 11.000 επιθετικά drones μεσαίου και μακρού βεληνεκούς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί εντατικά τα FPV drones, μικρά drones που προορίζονται για προσωπική χρήση, αλλά έχουν τροποποιηθεί για το πεδίο της μάχης από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής το 2022 ως μια φθηνή αλλά αποτελεσματική εκδοχή για αναγνώριση και επιθέσεις. Η τακτική υιοθετήθηκε στη συνέχεια και από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος εκτιμάται ότι τώρα έχει στη διάθεσή του πολύ περισσότερα παρόμοια drones.

«Ολες οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι έτοιμες και θα αρχίσει το 2024» δήλωσε ο υπουργός Ολεξάντρ Καμούστιν σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Ο αριθμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.000 drones με εμβέλεια μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

Η Ουκρανία δραστηριοποιείται για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή όπλων προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερές αποστολές χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στη βοήθεια των ξένων εταίρων και να δώσει μια ώθηση στην οικονομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή