Ελον Μασκ: Ιδρύει δικό του ιδιωτικό σχολείο στο Τέξας

Ελον Μασκ: Ιδρύει δικό του ιδιωτικό σχολείο στο Τέξας

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το πρώτο δικό του, ιδιωτικό σχολείο μέσα στο 2024

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχειρηματικά αεικίνητος, ο 52χρονος Ελον Μασκ ετοιμάζεται, παράλληλα με όλα τα άλλα που κάνει (βλ. Tesla, SpaceX, X), να εγκαινιάσει και το πρώτο δικό του, ιδιωτικό σχολείο μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά μέσα από αμερικανικά δημοσιεύματα, αυτό το σχολείο θα είναι 12τάξιο (θα καλύπτει δηλαδή τις ηλικίες από 1η Δημοτικού έως και 3η Λυκείου, με βάση τα ελληνικά δεδομένα) και αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το δεύτερο μισό του 2024, από το προσεχές καλοκαίρι και έπειτα.

Το Τέξας δεν επελέγη τυχαία ως έδρα του εν λόγω σχολείου. Αντιθέτως, είναι μία από τις 17 Πολιτείες των ΗΠΑ όπου οι κανονισμοί αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων είναι πολύ πιο χαλαροί, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο ιστοχώρος Business Insider.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 52χρονος Μασκ πρόκειται να εισέλθει στον χώρο της εκπαίδευσης με όχημα το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα The X Foundation, ενώ απώτερος στόχος του θα ήταν να μπορέσει, κάποια στιγμή, να ιδρύσει και το δικό του ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Με πληροφορίες από Business Insider   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή