Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι απειλούν με επιθέσεις κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι απειλούν με επιθέσεις κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων

Ο ηγέτης των Χούθι προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό συνασπισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι της Υεμένης, Αμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, απείλησε με επιθέσεις κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων αν η Ουάσιγκτον αναμειχθεί περισσότερο στις υποθέσεις της οργάνωσης ή στοχοθετήσει την Υεμένη.

Ο αλ Χούθι προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες να μην εμπλακούν σε ένα πολυεθνικό συνασπισμό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Στόχος του συνασπισμού αυτού είναι σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας η προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ.

Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν να αναμειγνύονται περισσότερο, «οι Χούθι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα θέσουν στο στόχαστρο και τα πολεμικά αμερικανικά πλοία και τα συμφέροντά τους με πυραύλους», είπε ο αλ Χούθι, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT