Χαμάς: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στη Γάζα

Χαμάς: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στη Γάζα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της κυβέρνησης της Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πίεση έχει αυξηθεί σημαντικά στο Ισραήλ, καθώς πολιτικοί και διπλωμάτες από όλο τον κόσμο το καλούν να περιορίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υφίστανται εντατικές συνομιλίες, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, για πιθανή δεύτερη εκεχειρία στη Γάζα. Η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ, ανέφερε σήμερα Τετάρτη στο Reuters πρόσωπο που έχει ενημερωθεί για το θέμα.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον αριθμό των ανθρώπων που προβλέπεται να απελευθερωθούν. Το Ισραήλ επιμένει να συμπεριληφθούν γυναίκες και άρρωστοι άνδρες όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παλαιστίνιοι που έχουν φυλακιστεί για σοβαρά αδικήματα θα μπορούσαν επίσης να συμπεριληφθούν στη λίστα με τα άτομα προς απελευθέρωση.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή