Μακρόν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει την Ουκρανία

Μακρόν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει την Ουκρανία

«Αυτό που κάνουμε, έστω και αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη», ανέφερε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης με Γάλλους στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιορδανία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι η Δύση δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχισθεί έστω και αν «μας κοστίζει».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με Γάλλους στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ιορδανία, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε: «Εσείς που γνωρίζετε ποια είναι η ισορροπία δυνάμεων, αξιολογείτε τι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί και πόσο (σημαντικό είναι ότι) δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει».

«Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για εμάς τους Ευρωπαίους; Για αυτό θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουμε, έστω και αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη και για την κυριαρχία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κι ενώ ΗΠΑ και Ε.Ε. καθυστερούν να αποδεσμεύσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιορδανία, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος, αναφερόμενος στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής, σημείωσε πως η «συνεχιζόμενη επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά της Γάζας θα έχει «καταστροφικές επιπτώσεις» στην περιοχή.

Μακρόν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει την Ουκρανία-1
Royal Hashemite Court via Reuters

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ ώστε να τερματίσει τη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα και να άρει τα εμπόδια στην τόσο αναγκαία βοήθεια προς περίπου δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στον θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή