Ρωσία: Υπό κρατική διοίκηση η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Ρωσία: Υπό κρατική διοίκηση η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Με απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έθεσε σήμερα τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της χώρας, τη Rolf, υπό προσωρινή κρατική διοίκηση. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η απόφαση πάρθηκε για εμπορικούς λόγους. 

Η Rolf, η οποία ανήκει σε εταιρεία (Delance Limited και Rolf Motors) με έδρα την Κύπρο και ιδρύθηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία, Σεργκέι Πετρόφ, ήταν μία από τις πρώτες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Ο Πετρόφ, που ζει στην Αυστρία, κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές ότι μετέφερε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό, κατηγορία την οποία αρνείται.

Η απόφαση για κρατική διοίκηση της εταιρείας ελήφθη καθώς η Μόσχα ανέλαβε τον προσωρινό έλεγχο φέτος αρκετών δυτικής ιδιοκτησίας περιουσιακών στοιχείων σε απάντηση για το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Δύση.

Η Rolf ανακοίνωσε ότι ο Αλεξέι Γκουλιάεφ διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με τη Σβετλάνα Βινογκράντοβα ως πρώτη αναπληρώτριά του. Η προσωρινή διοίκηση δεν θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της Rolf, πρόσθεσε η εταιρεία. 

Ο Πετρόφ αποκάλεσε την κίνηση του ρωσικού κράτους ως άλλο ένα πλήγμα στο επενδυτικό τοπίο της Ρωσίας, διερωτώμενος αν οιοσδήποτε επενδυτής από την Ασία, για παράδειγμα, θα ρισκάρει να αγοράσει μερίδια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

«Προσωρινή σημαίνει μόνιμη (διοίκηση). Το ξέραμε όλο αυτό ήδη. Οι τραπεζίτες μας το είχαν ήδη πει: “Θα σας θέσουν υπό εξωτερικό μάνατζμεντ”. Αυτό είναι πιθανόν προς το συμφέρον μίας από τις δομές που τώρα προσπαθούν να αγοράσουν (περιουσιακά στοιχεία)», είπε ο Πετρόφ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο μηχανισμός χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για αναδιανομή περιουσιακών στοιχείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT