Αλβανία: Παρασκηνιακοί ελιγμοί Ράμα για τη δημαρχία της Χειμάρρας

Αλβανία: Παρασκηνιακοί ελιγμοί Ράμα για τη δημαρχία της Χειμάρρας

Τα τελευταία 24ωρα ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει κρούση σε τρία μέλη της ομογένειας στην Αλβανία, έναν παλιό βουλευτή από το Αργυρόκαστρο, έναν επιχειρηματία από τη Χειμάρρα και έναν γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται, όπως όλα δείχνουν, οι παρασκηνιακοί ελιγμοί του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, για την τοποθέτηση τρίτου προσώπου στον δημαρχιακό θώκο της Χειμάρρας, όπου είχε εκλεγεί νόμιμα ο Φρέντι Μπελέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα τελευταία 24ωρα ο Εντι Ράμα έχει κάνει κρούση σε τρία μέλη της ομογένειας στην Αλβανία, έναν παλιό βουλευτή από το Αργυρόκαστρο, έναν επιχειρηματία από τη Χειμάρρα και έναν γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή στην Αλβανία, οι οποίοι ωστόσο έχουν αρνηθεί να αναλάβουν, έστω και προσωρινά, το «τιμόνι» του δήμου. 

Μάλιστα το βράδυ ο παραιτηθείς Γκέρκι Γκόρο, δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι υπαναχωρεί από τη χθεσινή του παραίτηση.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης έστειλε επιστολή μέσα από τη φυλακή, απευθυνόμενος στον Εντι Ράμα, σημειώνοντας: «όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT