Ισραηλινός στρατός: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

Ισραηλινός στρατός: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Συγκεκριμένα, η σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου, φέρεται να στοχοποίησε τον ναό με αντιαρματικό πύραυλο. 

«Ενας αντιαρματικός πύραυλος από τον Λίβανο έπληξε απευθείας την εκκλησία, τραυματίζοντας έναν πολίτη. Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί μόνο σαφή παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και παραβίαση της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ. 

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα με πολύ συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ. 

Σημειώνεται ότι η οργάνωση της Χεζμπολάχ, συνδέεται στενά με το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, και επιτίθεται στο Ισραήλ ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς. 

Νετανιάχου: Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε εκ νέου πως δεν θα υπάρξει ειρήνη, παρά μόνον αν η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία», ενώ διεμήνυσε πως θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να «καταστραφεί» η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να σιγήσουν τα όπλα, δεν διαφαίνεται καμία ανάπαυλα, έπειτα από δύο και πλέον μήνες πολέμου. «Δεν θα σταματήσουμε […] Θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος», διαμήνυσε ο κ. Νετανιάχου, αφού επισκέφθηκε στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις στήλες των άρθρων γνώμης της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όρισε τρία «προαπαιτούμενα» για να υπάρξει ειρήνη. «Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, η Γάζα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και η παλαιστινιακή κοινωνία πρέπει να αποριζοσπαστικοποιηθεί», σημείωσε. 

Για «το εγγύς μέλλον», το Ισραήλ θα αναλάβει «την κύρια ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα», από όπου αποσύρθηκε μονομερώς το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής, επανέλαβε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT