Ο απίθανος λόγος που αυτή η γέφυρα παραμένει «ατελής»

Ο απίθανος λόγος που αυτή η γέφυρα παραμένει «ατελής»

Η γέφυρα δεν κατασκευάστηκε για να οδηγεί κάπου, αλλά μόνο για βόλτα, φιλιά και σέλφι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γέφυρα Cau Hon στο νησί Phu Quoc του Βιετνάμ δεν προορίζεται για αυτοκίνητα, αλλά για… φιλιά. 

Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει «ατελής», με τα δύο τμήματά της να συναντιούνται, αλλά όχι και να ενώνονται. 

Η «Γέφυρα των Φιλιών» (Kiss Bridge), όπως αποκαλείται, είναι το νέο σημείο όπου τα ζευγάρια –ή και όχι– μπορούν να βγάλουν μια ρομαντική σέλφι με φόντο το βιετναμέζικο ηλιοβασίλεμα και τις υπέροχες παραλίες του νησιού.

Το έργο, που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας του Ιταλού αρχιτέκτονα Μάρκο Καζαμόντι και της εταιρείας ανάπτυξης πολυτελών υποδομών Sun Group. 

Οι δημιουργοί της γέφυρας άντλησαν έμπνευση από το εμβληματικό έργο του Μιχαήλ Αγγέλου «Η Δημιουργία του Αδάμ» που κοσμεί την οροφή της Καπέλα Σιστίνα, όπου τα δάχτυλα του Κυρίου και του Αδάμ συναντιούνται, αλλά ποτέ δεν αγγίζονται. 

Ο απίθανος λόγος που αυτή η γέφυρα παραμένει «ατελής»-1
Φωτ.: Sun Group

Το βόρειο και το νότιο τμήμα της γέφυρας, αν και από μακριά φαίνονται να «φιλιούνται», στην πραγματικότητα τα χωρίζουν τριάντα εκατοστά. Που σημαίνει πως οι ερωτοχτυπημένοι θα πρέπει να γείρουν ο ένας προς τον άλλον για το μεγάλο φιλί! 

Ο απίθανος λόγος που αυτή η γέφυρα παραμένει «ατελής»-2
Φωτ.: Sun Group

Η απόσταση αυτή, όμως, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι – όπως ακριβώς και η ονομασία της γέφυρας, που σημαίνει «πρόταση γάμου». Σύμφωνα με τον Sun Group, την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, το φως του ήλιου θα πέφτει ακριβώς στο κενό μεταξύ των δύο μισών. 

Η γέφυρα βρίσκεται στην πόλη Σάνσετ του νησιού, στη νότια επαρχία Κιεν Γκιανγκ του Βιετνάμ, μόλις 40 λεπτά αεροπορικώς από τη Χο Τσι Μινκ. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή