Η Ινδία στέλνει πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ινδία στέλνει πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ινδία του Ναρέντρα Μόντι ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία σε κομβικές για τη διεθνή ναυσιπλοΐα εμπορικές οδούς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία του Ναρέντρα Μόντι έρχεται να «παρέμβει» πιο δραστικά στην αλυσίδα των εξελίξεων που ξεκινούν από τον πόλεμο στη Γάζα και φτάνουν στις επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, στέλνοντας τα δικά της πολεμικά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε χθες ότι στέλνει τρία πολεμικά πλοία στην περιοχή, έπειτα από την επίθεση που είχε προηγηθεί με drone κατά του τάνκερ MV Chem Pluto στα ανοιχτά των ινδικών ακτών.

«Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο κύμα επιθέσεων (σ.σ. των Χούθι) στην Αραβική Θάλασσα, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει τα αντιτορπιλικά INS Mormugao, INS Kochi και INS Kalkata σε διαφορετικές περιοχές με στόχο να διατηρήσει αποτρεπτική παρουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ινδικό πολεμικό ναυτικό, ενώ στην ίδια περιοχή πραγματοποιούν πια συχνές πτήσεις και ινδικά αεροσκάφη επιτήρησης.

«Η Ινδία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αποστολές καυσίμων από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από χώρες όπως είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ. Οποιαδήποτε διακοπή σε αυτή τη διαδρομή μπορεί να αποβεί προβληματική για την Ινδία», σημειώνει σε ανάλυσή του το BBC.

«Η Ινδία, σε αντίθεση με μεγάλο μέρος του “παγκόσμιου Νότου”, έχει στείλει σήματα υποστήριξης προς το Ισραήλ. Το Νέο Δελχί έχει εμβαθύνει τους δεσμούς με το εβραϊκό κράτος υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι», σημειώνει, σε δική του ανάλυση, ο ιστοχώρος Gzero.

Με πληροφορίες από BBC, Gzero

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή